Hoe maken we van Sint-Niklaas samen een slimme stad? Doe mee!

24 december 2018
Economie
montage slimme stad
Schrijf je ook in voor het open atelier van 24 januari 2019 tussen 18 en 21.30 uur in de King George Event Hall in Sint-Niklaas.
Social media sharing

Maak jij mee een Slimme Stad van Sint-Niklaas?

Voor Sint-Niklaas is een slimme stad een stad die toekomstgericht denkt om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken op maat van Sint-Niklaas en de Sint-Niklazenaar, en de leefbaarheid van de stad te verhogen, in samenwerking met inwoners, middenveld, ondernemingen, kennisinstellingen, … Technologie en data zijn hierbij een middel om de uitdagingen aan te pakken.

Tijdens een workshop op 20 september kozen we samen met inwoners, middenveld, ondernemingen, kennisinstellingen, … 10 projecten om samen verder uit te werken.

  1. Snuf snuf (meten van luchtkwaliteit)
  2. Meer deelfietsen
  3. Maximumfactuur in onderwijs / gelijke digitale kansen
  4. Oh-coin
  5. Smart mooovs
  6. Slimme camera voor fietsstraten
  7. Voedseloverschot- en -productie linken aan lokale consumenten
  8. Buurten ondersteunen op maat
  9. Verpakkingsloze stad
  10. Parklaan als fietsgroene straat en ontmoetingsruimte

Op donderdag 24 januari 2019 tussen 18 en 21.30 uur organiseren we een open atelier in de King George Event Hall, waar we samen verder willen werken aan de ideeën en nieuwe pistes of ideeën willen verkennen. Inschrijven is verplicht om organisatorische redenen en kan je hier doen vóór 9 januari 2019.

Zet jij mee je schouders onder één van de projecten? Wie vind jij dat we zeker moeten betrekken bij deze projecten? Heb je zelf nog een ander ‘slim’ idee?

Lees meer op www.sint-niklaas.be/slimmestad en geef je input via ons inspraakplatform!

 

 

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer