Gezocht: terrassen voor ludieke animatie op 14 juli

3 juli 2020
Horeca
Veiling
Vanuit de stad wordt er in de zomermaanden animatie voorzien in de stadskern op dinsdagen en zaterdagen. Voor een animatie-act op 14 juli wordt er nog gezocht naar terrassen waar men op een ludieke manier een veiling mag organiseren.
Social media sharing

Het concept

Het concept is een veiling: een item wordt per opbod verkocht aan de hoogste bieder.  Allerhande zaken kunnen geveild worden: een zakje chips, een koffie of verse pint, tot een oude barkruk die je niet meer gebruikt. 
Een ervaren acteur, (klein)zoon van twee veilingmeesters, neemt de rol op zich en weet perfect in te schatten welke klanten warm te krijgen zijn voor de veiling en welke niet. Klanten of passanten zijn op geen enkel moment verplicht mee te doen.

De bedoeling is om op een ludieke manier entertainment te brengen, voor klanten op terrassen of voor passanten op straat.  Hoe lang de act duurt is afhankelijk van wat er geveild wordt en hoe het publiek reageert. Meestal gaat het over enkele minuten, tenzij het publiek echt op dreef geraakt natuurlijk...

Winst maken is niet de bedoeling, het gaat om het entertainmentgehalte. De opbrengst van de veiling gaat naar de horecazaak waar de veiling plaatsvond, of wordt in een pot gestoken voor een goed doel, die keuze is aan de horecazaak zelf.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn nog op zoek naar terrassen in het focusgebied waar de veilingmeester mag langsgaan op dinsdag 14 juli. Je moet zelf één of meerdere items voorzien die geveild mogen worden: een zakje chips, een pintje, een sleutelhanger van de zaak, een oude stoel,... alles kan. 

Lijkt dit iets voor jouw zaak?
Stuur dan tegen donderdag 9 juli een mailtje naar horeca@sint-niklaas.be met de gegevens van jouw zaak en welke items je wil veilen. Laat ook weten of je de opbrengst graag zelf ontvangt of doneert aan het goede doel.

We bezorgen de lijst van kandidaten & hun items aan de veilingmeester en hij probeert alle zaken aan te doen op dinsdag 14 juli. 

 

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer