Formulier contactopsporing horeca

4 augustus 2020
Horeca
Aanwezigheidsformulier
Sinds eind juli is de horeca verplicht om de contactgegevens van minimum één persoon per tafel op te vragen en gedurende 14 dagen te bewaren. Op die manier kan contacttracing in kader van corona vlotter gebeuren.
Social media sharing

Elke horeca-uitbater moet bij de aankomst per tafel de contactgegevens (naam, telefoonnummer of e-mailadres) van minimum één klant registreren.

  • De horeca-uitbater moet die gegevens gedurende 14 dagen bewaren om later contactonderzoek te faciliteren.
  • De contactgegevens mogen enkel gebruikt worden voor de strijd tegen COVID-19.
  • Na 14 dagen moeten ze worden vernietigd.
  • Klanten moeten uitdrukkelijk hun akkoord geven. Weigeren ze dat, dan wordt hen de toegang tot de horecazaak bij aankomst geweigerd.

Je hoeft dus enkel de gegevens te bewaren. Je hoeft de gegevens zelf niet proactief door te geven, hier wordt indien nodig naar gevraagd door het contact tracing-team.

Horeca-uitbaters kunnen voor de registratie een voorbeeldformulier gebruiken, dat werd opgesteld in samenwerking met de horecafederaties.
Het formulier vind je hieronder in de bijlage.

Formulier contactopsporing horeca

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer