Een bellend vlak voor jouw zaak?

2 februari 2021
Detailhandel Horeca
Voor sommige mensen vergt een bezoekje aan een winkel, café of restaurant net iets meer moeite dan voor een ander. Om de fysieke toegankelijkheid van handelszaken te verhogen biedt de stad in 2021 aan 10 handels- of horecazaken een bellend vlak aan voor een heel interessante prijs.
Social media sharing

Toegankelijkheid vergroten

Gastvrijheid is één van de belangrijkste waarden als je een zaak hebt. Je doet er alles aan om klanten zich welkom te laten voelen en ze ontspannen ervaring te bieden. Voor sommige mensen vergt een bezoekje aan een winkel, café of restaurant net iets meer moeite dan voor een ander. Om de fysieke toegankelijkheid van je zaak te vergroten, kan je fysieke drempels overbruggen door een ‘bellend vlak’ te voorzien voor deze mensen.

Wat is een bellend vlak?

Een bellend vlak is een draagbaar en verplaatsbaar metalen oprijvlak, in combinatie met een draadloze bel. Het bellend vlak helpt een rolstoelgebruiker of een ouder met kinderwagen om het pand te betreden. Na gebruik kan het oprijvlak gemakkelijk terug opgeborgen worden. Het is een eenvoudig en goedkoop systeem en maakt het uitvoeren van ingrijpende verbouwingen in veel gevallen overbodig.

Het aanbod

Om de fysieke toegankelijkheid van handels- en horecazaken te verhogen biedt de stad in 2021 aan 10 handels- of horecazaken een bellend vlak aan voor een heel interessante prijs.

  • Voor de vaste prijs van 100 EUR kan je een bellend vlak aankopen. Zonder tussenkomst van de stad zou je gemiddeld 570 EUR betalen voor zo’n oprijvlak.
  • Indien je wil kan het VFG* jouw zaak ter sensibilisering bezoeken en de toegankelijkheid bespreken.
  • De afmetingen en het gewicht van de mobiele oprijplaat hangen af van de hoogte van de tredes. Het maximumgewicht is 14 kg (voor de langste oprijplaat) en het minimumgewicht is 4 kg.
  • Enkel mogelijk voor gewone aanpassingen waar een oprijvlak met standaard afmetingen kan gebruikt worden.

*VFG is een socioculturele volwassenvereniging, gedragen door de dagelijkse inzet van honderden vrijwilligers. Ze zet zich in voor participatie van personen met een handicap.

Wat verwachten we van jou?

  • Bevestig de bel samen met het logo naast de ingang van de zaak op zithoogte.
  • Wanneer een persoon aanbelt die een mobiel oprijvlak nodig heeft om de zaak te betreden, wordt dit gelegd door een medewerker.

Interesse?

Wie graag ingaat op dit aanbod kan zich inschrijven door een mail te sturen naar diversiteit@sint-niklaas.be.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer