Dito vzw | Handelszaken toegankelijker maken voor personen met een handicap

31 mei 2022
Detailhandel Horeca
Het Bellend Vlak
Dito vzw zet zich in voor een inclusieve stad. Samen met Sint-Niklaas werkt zij aan het toegankelijker maken van horeca- en handelszaken. De medewerkers en vrijwilligers van de vzw komen op dinsdag 31 mei graag bij jou langs voor een woordje uitleg en een opmeting.
Social media sharing

Dito vzw is een organisatie die zich inzet voor personen met een handicap. Zij is hiervoor op verschillende domeinen actief en verzorgt vrijetijdsinvulling en verdedigt de belangen van personen met een handicap. Een van haar concrete doelstellingen is het toegankelijker maken van handelszaken. Veel gebruikers van een rolwagen kunnen door trappen of drempels aan de ingang de facto veel moeilijker of soms zelfs helemaal niet winkelen of op restaurant en café gaan. Dito vzw werkte voor dit probleem een praktische oplossing uit: het Bellend Vlak.

Wat is het Bellend Vlak?

Het Bellend Vlak is een compacte en verplaatsbare oprijplaat. Je kan deze gemakkelijk voor de toegangsdeur van jouw zaak leggen, wanneer een persoon met een ondersteuningsbehoefte de zaak wil binnen gaan. Het is dus de meest laagdrempelige en kwalitatieve oplossing in handelspanden waar structurele werken moeilijk of onmogelijk zijn.

Ook een Bellend Vlak voor jouw zaak?

Door de samenwerking met Sint-Niklaas en de extra financiële ondersteuning van de stad kan deze Bellend Vlak oplossing in de meeste gevallen gratis worden aangeboden aan de lokale handelaars. Gebruikers van een rolwagen krijgen zo makkelijker toegang tot horecazaken en winkels. Het klantenbestand van de handelszaken met een oprijhelling wordt groter. En de stad Sint-Niklaas wordt inclusiever en toegankelijker. Dit is een win-win situatie voor iedereen!

De medewerkers en vrijwilligers van Dito vzw bezoeken op dinsdag 31 mei een aantal zaken in de binnenstad. In het najaar wordt een ronde gepland in de deelgemeenten en ook volgend jaar staan bezoekrondes op de planning.

Ben jij benieuwd naar het Bellend Vlak? Je kan extra informatie vinden op deze pagina op de website van Dito vzw:

 

Het kan even duren voor alle zaken een bezoek hebben gekregen. Lijkt een aangepaste oplossing iets voor jouw zaak, contacteer dan alvast Dito vzw. Zo kunnen zij toekomstige opmetingsrondes makkelijker afstemmen op bestaande interesse.

 

Contact

Dito vzw
Tramstraat 69
9052 Zwijnaarde

Tel: + 32 9 333 58 02
Mail: oost-vlaanderen@ditovzw.be

 

Dinsdag 31 mei | Locatie: stadskern | Toegankelijke handelszaken
Bellend Vlak
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer