Digitalisering | Drankvergunning online opvolgen, da's zeker!

19 april 2022
Horeca Starten
Lancering drankvergunning
De stad Sint-Niklaas wil haar dienstverlening steeds verbeteren, ook online. Met het project ‘Digitaal ondernemersloket Sint-Niklaas’ zet de stad verder in op een digitale dienstverlening voor ondernemers.
Social media sharing

Met dit ondernemersloket streven we naar een online dienstverlening op maat voor jou als ondernemer. Eén plaats, online, waar jij jouw aanvragen en dossiers kan indienen, opvolgen, wijzigen en raadplegen.

De drankvergunning als startschot

Het is zover, het digitaal Ondernemersloket Sint-Niklaas is vanaf 20 april 2022 live! Op dit moment kan je al een drankvergunning aanvragen en opvolgen via het ondernemersloket. Deze eerste vergunning is een belangrijke stap. Het voorbije jaar is de omgeving gecreëerd om nu snel en efficiënt andere producten toe te voegen. Stelselmatig zullen hier steeds meer vergunningen en premies bijkomen. Zo staan onder andere de terras- en nachtvergunning op het programma. We houden jullie op de hoogte.

Een nieuw geïntegreerd platform

Een EFRO-project vereist een innovatieve aanpak. We hebben dan ook resoluut gekozen voor een nieuw platform dat sterk geïntegreerd is met het e-loket van de Vlaamse Overheid. Daarom werd er gekozen voor het LB365-Microsoft Dynamics platform. Dit platform kwam tot stand door een samenwerking tussen een 30-tal gemeenten. Het ondernemersloket zal ook verbinding maken met het Vlaamse e-loketondernemers.be van VLAIO. Dit is een overkoepelend digitaal platform waar ondernemers dossiers van verschillende overheidsdiensten kunnen aanvragen en opvolgen.

Dit project wordt gesubsidieerd door Europa, via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Vlaamse overheid en de provincie Oost-Vlaanderen.

 

 

Het Ondernemersloket Sint-Niklaas is een project dat tot stand komt met de steun van:
Project met steun van VLAIO, EFRO, EU en Provincie Oost-Vlaanderen
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer