De beste praline van 2019 komt uit Sint-Niklaas

6 juni 2019
Detailhandel Horeca
vyvemran
Ambachtelijk chocolatier Wim Vyverman uit de Begijnenstraat heeft 2 keer een 1e plaats gehaald in de 8e editie van de Belgian Chocolate Awards. Collega-chocolatier Nick Wauters scoorde in de categorie gevulde chocolade repen een 3e plaats met zijn Buttons Bar.
Social media sharing

Op woensdag 5 juni werd in het Antwerpse Chocolate Nation het startschot geven van een 3 daagse chocolate summit, een inspiratiesessie voor chocolatiers met tal van workshops, demo’s en verrijkende infosessies. Tijdens dit summit werd voor de 8e keer de Belgian Chocolate Awards georganiseerd. In deze wedstrijd streden Belgische top chocolatiers voor de beste praline en beste chocoladereep van 2019. Onder de kandidaat chocolatiers bevonden zich enkele opvallende namen zoals Dominique Persoone en Joost Arijs maar ook onze Wase chocolatiers Vyverman en Wauters waren van de partij. Een 10 koppige vakjury had de zware taak om uit 49 inzending de beste praline en de beste chocolade reep te selecteren. Het thema voor de wedstrijd dit jaar was “fashion”.

De 2 gouden medailles in de categorie pralines gingen beiden naar Wim Vyverman, hij kon met zijn praline “Mallow Stick” de titel voor de “beste praline van 2019” alsook de titel voor het “beste fashion design” achter zijn naam schrijven. Speciaal voor deze wedstrijd creëerde Vyverman een nieuwe praline van 8 gram met daarin 3 verschillende vullingen: bovenaan een dun laagje karamel met passievrucht, in het midden een marshmallow met limoen en daaronder een licht gezouten krokante pistache vulling. Voor de wedstrijd werd de praline volledig in een chocolade fashion stijl gedecoreerd, zo kreeg de onderkant een jeansmotief en de bovenkant een knoop en een ritssluiting uit chocolade.

Sint-Niklase collega-chocolatier Nick Wauters uit de Ankerstraat scoorde in de categorie gevulde chocolade repen een 3e plaats met zijn Buttons Bar. De Buttons Bar bevat caramel met La Cunita van de Sint-Niklase brouwerij Verhofstede en amandelpraliné met nootjes en zeezout! 

Proficiat, heren! Jullie doen onze naam als hoofdstad van het Zoete Waasland alle eer aan! #fier #9100 #sintniklaas

Buttons Bar Nick Wauters

Nick Wauters

Mallow Stick Wim Vyverman

Mallow Stick Wim Vyverman
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer