Circulair ondernemen | Wase ondernemers aan het woord

16 maart 2023
Grote ondernemingen Industrie
Circulair ondernemen | Wase ondernemers aan het woord
'Circulair ondernemen: Wase ondernemers aan het woord', is een event van het lokaal bestuur Temse, in samenwerking met stad Sint-Niklaas, Voka Antwerpen-Waasland, Ondernemend Temse, Bepasin en Ondernemingsclub Temse.
Social media sharing

Vlaanderen wil tegen 2050 de transitie naar de circulaire economie realiseren, een hele uitdaging, waar alle bedrijven en organisaties voor staan. In het Waasland zijn een aantal ondernemingen al volop aan de slag hierrond. De stad Sint-Niklaas stimuleert en ondersteunt dit met de oprichting van de circulaire en sociale hub Cocon, die in 2024 actief wil zijn. Temse heeft een visie klaar richting 2030, een strategie waaronder een actieplan en ondersteunt dit project. Samen zetten we ook in op een circulair kenniscentrum voor het Waasland.

Ondernemers nemen zelf het woord over hun circulaire innovatie, de uitdagingen die ze hierrond ondervinden in hun bedrijf, de successen die ze boeken,… Dit wordt een moment met ondernemers en voor ondernemers, met veel interactie en netwerking. Dat mag je niet missen!

Wanneer: Locatie:

Inschrijven:

Donderdag 16 maart,
van 17u tot 21u

Cordeel,
Frank Van Dyckelaan 15,
9140 Temse
INSCHRIJVEN AFGELOPEN

Meer info: Met de wagen? Er is een grote parking beschikbaar op de site Cordeel. Met de trein? Het is ongeveer 20 minuten wandelen vanaf het station. Je kan ook altijd gebruik maken van de deelfietsen van Blue-Bike. Eens bij Cordeel aangekomen neem je de lift naar de eerste verdieping.

Programma:

17:00 Ontvangst met een hapje en drankje
17:20 Verwelkoming en inleiding
17:40

Wase ondernemers aan het woord:
1. Simon Maillet
rond enkele circulaire innovaties waar Cordeel Group mee bezig is,
2. Shannen Debie en Patrick Christiaens
over de circulaire stappen die MEMO Koncept aan het zetten is.

19:30

Slotwoord en netwerkmoment

Wil je als eens proeven van de sfeer van de vorige ondernemersavond?

Wase ondernemers aan het woord

Wase Ondernemers | Simon Maillet

Wie is Simon Maillet?

Simon Maillet is Group Sustainability Officer van de Cordeel Group. Hij gaat inzichten gegven over de aanpak van Cordeel rond circulariteit.

Cordeel Group is zoveel meer dan alleen maar een bouwbedrijf. De bedrijven die onder de vlag van Cordeel Group opereren, werken gezamenlijk of zelfstandig aan duurzame en toekomstbestendige oplossingen voor de complexe vraagstukken van onze klanten. Onze missie is "Building a passionate CO2-free future". Meer info over Cordeel Group.

Wase Ondernemers | Shannen Debie & Patrick Christiaens

Wie zijn Shannen Debie en Patrick Christiaens?

Patrick is geboren en getogen in Sint-Niklaas. Sinds jaar en dag is hij bezig met het ontwikkelen van een stress- en duurzaamheidsmodel, waaruit de visie en werkwijze van MEMO Koncept is voortgevloeid. Shannen ademt en leeft diezelfde visie en zet momenteel haar schouders onder de ontwikkeling van hun eigen ‘C-Koncept’ en de opstart van Karé Konfituur.

MEMO Koncept bestaat uit een team van 4 enthousiastelingen, die mekaar perfect aanvullen. Ze zijn kantoorinrichters in hart en nieren. Toch is de inrichting zelf pas de laatste stap van het gehele proces. Ze creëren werkomgevingen op maat van mens en organisatie en hierbij dragen ze duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel. Daarnaast zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van een eigen circulaire brand, C-Koncept én de opstart van hun vzw Karé Konfituur die als doel heeft duurzame denkers en doeners bij elkaar te brengen; of je nu student bent, ondernemer, werknemer, gepensioneerd of gewoon lichtjes geïnteresseerd. Meer info over MEMO Koncept.

 

Donderdag 16 maart | Locatie: Cordeel, Frank Van Dyckelaan 15 | Hier inschrijven
Hieronder een overzicht van onze partners
Partners | Wase ondernemers aan het woord
Cocon is een project dat tot stand gekomen is met de steun van:
Project met steun van VLAIO, EFRO, EU en Provincie Oost-Vlaanderen
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer