Broedplaats Heistraat, de site van de kansen...

25 juni 2021
Industrie
Site Heistraat
De Ruimtelijke Economische studie identificeerde de Heistraat als een ideale broedplaats voor circulaire en sociale economie. Daar bouwen we samen met de provincie een circulaire hub, een plaats waar bedrijven grondstoffen niet uitputten, maar waarbij ze reststoffen volledig opnieuw inzetten.
Social media sharing

De Ruimtelijke Economische studie identificeerde de Heistraat als een ideale broedplaats voor circulaire en sociale economie. Samen met de provincie Oost-Vlaanderen wil de stad daar een circulaire hub uitbouwen, een plaats waar bedrijven grondstoffen niet
uitputten, maar waarbij ze reststoffen volledig opnieuw inzetten.

Een economisch systeem dat duurzaam omgaat met materialen en hulpbronnen. Een repair café? Vintage meubelen heropwaarderen? Aan de slag met lokaal voedsel? De concrete invulling moet nog verder bepaald worden, maar de stad gelooft er in elk geval in dat het maatwerkbedrijf Den Azalee, het opleidingsen oriëntatiecentrum van de stad en het OCMW en bestaande of nieuwe lokale ondernemers elkaar kunnen versterken. De site biedt immers veel kansen! Naast economische invulling en kennisuitwisseling, is er potentieel om met deze ‘verweven werklocatie’ een mooi evenwicht te creëren tussen werken en wonen, mét de mogelijkheid om tegelijkertijd tegemoet te komen aan de vragen van de buurt naar meer groen en speelprikkels.

De stad werkt momenteel verder aan het project. In het najaar zal er meer geweten zijn over het plan van aanpak, de ontwerpers, het participatieproces en de timing. De stad streeft er in elk geval naar om de site Heistraat, één van de vijf sleutel projecten van deze legislatuur, tegen 2024 te laten herleven.

Sfeerbeeld Heistraat
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer