Baloise tour - verkeershinder op 12 juni

28 mei 2019
Mobiliteit
Baloise
De eerste rit van de Baloise Belgium Tour vindt plaats op woensdag 12 juni, met vertrek op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Hieronder vindt u de voornaamste praktische informatie over deze wielerwedstrijd.

Social media sharing

Programma

  • Dinsdag 11 juni: ploegenpresentatie door Michel Wuyts op de Grote Markt van 18.15 uur tot 20.30 uur.
  • Woensdag 12 juni: eerste rit van de wielerwedstrijd van Sint-Niklaas naar Knokke, met presentatie van de renners vanaf 9.30 uur op de Grote Markt en start om 11 uur. De renners volgen een parcours in noordelijke richting en zijn terug op de Grote Markt om 11.30 uur. Ze verlaten het grondgebied in Sinaai richting Eksaarde rond 12.15 uur.

 

Parcours (zie plan in bijlage)

Grote Markt – Parkstraat – Plezantstraat – Heistraat – Lepelhoekstraat – Sint-Gillisbaan (richting centrum Sint-Gillis) – Sint-Pauwels – Gentstraat – Nauwstraat – Hoge Bokstraat – Westelijke tangent – Valk – Langhalsbeekstraat – Moleken -Hazewindstraat – Dalstraat – Onze-Lieve-Vrouwstraat – Grote Markt.

Na de tweede doortocht op de Grote Markt volgen de renners hetzelfde parcours, maar op het kruispunt Gentstraat/Marktstraat/Nauwstraat (Ossenhoek) nemen ze de afslag in de Marktstraat richting Puivelde en Sinaai. Via Sinaaidorp en de Zwaanaardestraat bereiken ze het grondgebied van Eksaarde.

 

Verkeersmaatregelen

De Grote Markt, Parkstraat, Onze-Lieve-Vrouwplein en Onze-Lieve-Vrouwstraat worden afgesloten voor het verkeer op woensdag 12 juni van 7 tot 14 uur (met parkeerverbod vanaf 04 uur). Op de Parklaan blijft lokaal verkeer mogelijk, richting Grote Peperstraat.

In alle straten van het parcours (zie plan + Marktstraat, Kruisstraat, Puiveldestraat, Molenstraat, Stenenmuurstraat, Vleeshouwersstraat, Dries, Sinaaidorp, Zwaanaardestraat, Keizerstraat) geldt op woensdag 12 juni parkeerverbod van 8 tot 13 uur.

Tijdens de doortocht van de karavaan wordt het verkeer voor korte tijd stil gelegd. De seinwagen, die enkele minuten voor de renners uit rijdt, geeft daarvoor telkens het signaal.

De volledige politieverordening met de tijdelijke verkeersmaatregelen vindt u snel op

 

Wij danken u alvast voor uw begrip en geduld, mocht u voor korte tijd hinder ondervinden door de doortocht van de renners. Wij nodigen u ook graag uit om de renners aan te moedigen en te komen genieten van het wielerspektakel.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer