BAAS-Project coacht jongeren met ondernemingszin

24 maart 2021
Economie
BAAS-project
Stad Sint-Niklaas start een nieuw project om jongeren warm te maken voor ondernemerschap. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar krijgen de kans om gratis een persoonlijk begeleidingstraject te volgen en zo hun eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten.

Social media sharing

Wat is het BAAS-Project?

Hiervoor gaat de stad Sint-Niklaas een samenwerking aan met Kavka vzw van wie het BAAS-project uitgaat. Zo wordt Sint-Niklaas, na Antwerpen en Leuven, de derde stad in Vlaanderen waar het zogenaamde BAAS-project zal worden opgestart.

Er zit heel wat verborgen talent in Sint-Niklaas. Jammer genoeg is het geen evidentie om als jongere je weg te vinden in de ondernemerswereld. Met dit project willen we de expertise van reeds gevestigde ondernemers delen met starters. Er zal een community worden gecreëerd waar jongeren van elkaar zullen leren en samen kunnen groeien in het ondernemerschap. Geen idee is te gek, geen sector te vreemd.”

De hoofddoelstelling is jongeren aansporen om zich te laten inspireren door ondernemerschap in de meest brede zin van het woord. Deelnemers moeten nog geen ervaring hebben met ondernemen, al mag dat natuurlijk wel! Als het kriebelt om te ondernemen ben je bij BAAS aan het juiste adres. Er worden uiteenlopende vormings- en coachingstrajecten opgestart in functie van de individuele noden en behoeften van de jongeren. Aan de hand van opdrachten, worpshops en netwerkmomenten gaan de jongeren dan vervolgens zelf aan de slag met hun eigen idee.   

Het hele traject start in het najaar van 2021 met een kick-off. Eén jaar later hopen we 20 nieuwe starters een vaste stek te kunnen geven in het Binnenwerk. Deze oude fabriek wordt op dit ogenblik helemaal omgebouwd naar ateliers voor creatieve ondernemers en start-ups. Een inspirerende locatie die de perfecte hub vormt voor jongeren die willen brainstormen en ondernemen!

 

Ben jij de coach die we zoeken?

De stad Sint-Niklaas gaat hiervoor op zoek naar een community shaper om alles in goede banen te leiden. Een persoon die zijn organisatorische, communicatieve en sociale skills kan inzetten om de dagelijkse BAAS-werking te ondersteunen en het BAAS-project tot een geweldige hit te maken.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer