30 min gratis winkelparkeren onder de Grote Markt vanaf 1 mei

27 april 2018
Detailhandel Horeca Mobiliteit
Parking Grote Markt
Vanaf 1 mei wordt het gratis parkeren onder de Grote Markt verlengd van een kwartier naar een half uur. Het is een nieuwe maatregel waarmee het stadsbestuur de winkelkern in de stadskern ondersteuning biedt en tegelijk een antwoord wil bieden aan een aantal bezorgdheden.
Social media sharing

Winkelparkeren in de lift

In 2016 ging het 'winkelparkeren' in de binnenstad van start. Het gaat om groen omrande parkeerplaatsen, waar de bezoeker dertig minuten gratis kan parkeren mits het voorleggen van een parkeerschijf. Sinds midden 2017 geldt het winkelparkeren ook op de Grote Markt, in de zone voor het stadhuis. Voor heel wat detailhandelszaken op en in de directe omgeving van de Grote Markt zijn deze kortparkeerplaatsen heel belangrijk.

 

Uitbreiding onder de Grote Markt

Vanaf 1 mei gaat het stadsbestuur nog een stap verder. Bij de afbraak van de rechtervleugel van het stadhuis zullen heel wat kortparkeerplaatsen ingenomen worden door de werfinstallaties. Bovendien beginnen vanaf mei ook de evenementen en is het onvermijdelijk dat de zone voor het stadhuis wordt ingenomen.

Daarom wordt het winkelparkeren uitgebreid naar de parking onder de Grote Markt. Concreet gaat het om een half uur gratis parkeren, tussen 9 uur en 18 uur. Voor wie langer dan een half uur parkeert, blijven de huidige tarieven lopen.

Parking Grote Markt

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer