Stadskern

Stadskern

De stadskern van Sint-Niklaas vormt het hart van het lobbenstadmodel. De stadskern bruist van ondernemerschap en beleving: naast een aantal aantrekkelijke winkelstraten zoals de Stationsstraat en de Nieuwstraat, vind je er maar liefst 4 horecapleinen, een concertzaal, een theater, een bioscoop, meerdere musea, een evenementenplein dat 200 dagen per jaar in gebruik is, prachtige art deco gebouwen, meer dan 1.600 parkeerplaatsen en een stadspark om u tegen te zeggen. En dit alles binnen een straal van 1 km rondom de Grote Markt!

Met een te veel aan beschikbare winkelvloeroppervlakte kunnen we niet anders dan de winkelkern strikt afbakenen in een focusgebied, waarin we proactief een aantal maatregelen nemen om het ondernemerschap extra aan te moedigen: premies en winkelevenementen zijn er twee van.

"We streven naar een ondernemende kern waarin handel, beleving en ondernemerschap in de brede zin een plaats krijgen in een compacte stadskern, en een bedrijvige kern met een relevante mix van ondernemers, complementair aan het retailaanbod van het Waasland Shopping Center."

Het huidige retailaanbod in de stadskern is divers én complementair. De stadskern van Sint-Niklaas herbergt een bonte mix van diverse grote retailers, zoals JBC, Kruidvat, Hema, C&A, Action, Hunkemöller en Damart, gecombineerd met sterke horeca, zoals Nova, 't Heerenhuys, Soep&Zoet, ambachtelijke chocolatiers, Cremerie François, Foubert ijs en Kasteel Walburg, en kwaliteitsvolle belevingswinkels zoals Perron 87, Perron 47, Brainfreeze Coffee & Comics, Boguz, De Ruyte Kappers en Tiffany's.

Voor een volledig zicht op aanwezige handels- en horecazaken klik hier. Staat jouw zaak er nog niet tussen? Neem dan contact op via sintniklaas@joyn.be.

Uiteraard zoeken wij nog retailers die het aanbod voor de consument in de toekomst kunnen verrijken. Droom je van een zaak in Sint-Niklaas of heb je al concrete plannen? Neem een kijkje op deze pagina of rechtstreeks contact op onze centrummanager. Zij wijst je graag de weg.

Soep & Zoet
Ici Paris XL
Standaard Boekhandel
Tiffanys
Timmermans
Foubert Ijs
De Casino
JBC
Action
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer