Sengzen

De Sint-Niklase stadsmunt waarmee stad Sint-Niklaas de kaart van innovatie, dynamiek en groei wil trekken. Sinds december 2022 uitgebreid met de Sengzen-bon!

Wat zijn Sengzen?

Sengzen zijn een digitale stadsmunt (ook gemeenschapsmunt of complementaire munt genoemd). Het is een digitaal betaal- of ruilmiddel dat bij de deelnemende Sint-Niklase ondernemers gespendeerd kan worden.

Sengzen breken een lans voor de onafhankelijke Sint-Niklase ondernemer. Je wordt als handelaar deel van een netwerk: instappen zorgt ervoor dat nieuwe klanten de weg vinden naar jou.

Bovendien kan elke Sint-Niklazenaar Sengzen verdienen door zijn steentje bij te dragen aan een betere stad, door te winkelhieren, te sorteren, vrijwilligerswerk te doen, … en nog zoveel meer! Jaarlijks zal de stad minstens 240.000 EUR via Sengzen rechtstreeks in de lokale economie pompen. Ook jouw zaak kan hiervan de vruchten plukken. Eén Sengs is één euro waard.

Nieuw: Sengzen-bon!

Het Sengzen-verhaal gaat verder. Jouw klanten konden al Sengzen sparen bij jou en de andere deelnemende ondernemingen of verdienen wanneer ze zich inzetten voor de stad. Nu kunnen ze ook Sengzen cadeau krijgen én geven! Het perfecte cadeau voor een speciale gelegenheid. Lees hieronder meer over de Sengzen-bon.

Wat met de KadOh-bon?

Met de lancering van de Sengzen-bon wordt het laatste jaar van de KadOh-bon ingezet. Alle KadOh-bonnen die doorheen 2022 aangekocht zijn, kunnen in 2023 nog ingeruild worden bij de deelnemende handelszaken. Vanaf december 2022 worden er geen KadOh-bonnen meer verkocht.

Klaas, aangenaam!

Klaas, aangenaam!

Klaas is de levensechte voorstelling van het hele systeem waarbinnen de Sengzen kunnen gebruikt worden. Klaas is zelf van Sint-Niklaas en kent elk leuk adresje. Klaas laat consumenten zien hoe ze met Sengzen de stad, de lokale economie én hun eigen portemonnee vooruit helpen. En dit op een eenvoudige en duidelijke manier, zodat iedereen mee is.

Brood en Spelen | Thomas Vercauteren
Thomas Vercauteren van Brood en Spelen

Sengzen biedt ons veel voordelen én onze klanten zijn er ook enthousiast over

De stadsmunt is een initiatief van de Stad Sint-Niklaas, in samenwerking met Muntuit, Wisely en met de steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Vlaamse overheid.
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer