Parkeren

Parkeren in Sint-Niklaas is eenvoudig, snel en betaalbaar. Ontdek hier de parkeerregimes.

Parkeren in de stadskern

De Sint-Niklase stadskern is omringd door 3 randparkings, 8 centrumparkings en tal van shop&go parkings. Alle informatie over de parkeerroutes en -tarieven vind je hier. Zo kan je dit gemakkelijk communiceren naar jouw medewerkers en klanten.

Kaart parkeerbeleid Sint-Niklaas

Download het kaartje hieronder en verdeel dit snel en gemakkelijk aan jouw klanten. Zo kan jij ze gemakkelijk wegwijs maken naar de dichtstbijzijnde rand- en centrumparkings bij jouw handel- of horecazaak.

Parkeertickets kernwinkelgebied

Is jouw onderneming gevestigd in het kernwinkelgebied van Sint-Niklaas? Dan kan je voordelig parkeertickets aankopen met 30% korting voor jouw klanten. Deze parkeertickets zijn waardebonnen geldig voor 1 uur parkeren op de parking Grote Markt en parking Stationsstraat.

De kostprijs bedraagt € 0,90 per parkeerticket. Het minimumvolume van een bestelling bedraagt 250 parkeertickets. Elke onderneming in het kernwinkelgebied van Sint-Niklaas kan maximaal 1.000 parkeertickets per jaar aan deze voordeelprijs aankopen.

Hoe parkeertickets bestellen?

  1. Neem contact op met OPC Sint-Niklaas en plaats je bestelling van minimum 250 parkeertickets.
    Contact opnemen met OPC Sint-Niklaas kan via:
    • Telefoon: +32 3 361 78 40
    • Ter plaatse: Parkeerwinkel - Hendrik Heymanplein 108, 9100 Sint-Niklaas
  2. Haal je parkeertickets op in de Parkeerwinkel, gelegen op Hendrik Heymanplein 108.
  3. Factuur zal rechtstreeks naar jouw zaak gestuurd worden.
Parking Grote Markt

Autoverkeer Stationsstraat

Info voor de klant

Parkeren

Parkeren is op geen enkel moment toegelaten en kan dus geverbaliseerd worden. Een geparkeerd voertuig is een voertuig dat langer stilstaat dan nodig is voor het laden en lossen van goederen of voor het in- en uitstappen van personen (+/- 5 min). Personen met een beperking kunnen dus elke dag vóór 11.30 uur vlak voor het winkelpand afgezet en opgehaald worden. Daarnaast kunnen zij op elk moment gebruik maken van de voorziene mindervalideparkeerplaatsen, buiten de Stationsstraat.

Doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer in de Stationsstraat is op geen enkel moment toegestaan. De straat inrijden kan dus alleen voor plaatselijk verkeer. Om hinder te beperken en de belevingswaarde te optimaliseren, raden we ten sterkste aan om, voor het laden en lossen,  het dichtstbijzijnde inrijpunt te kiezen. 

 

Info voor de leverancier

Laden en lossen

Na 18.30 uur en voor 11.30 uur

Laden en lossen is in de Stationsstraat elke dag toegelaten ná 18.30 uur en vóór 11.30 uur. In dit tijdslot is er voor laden en lossen geen vergunning of badge nodig.

Tussen 11.30 uur en 18.30 uur

Het inrijden van de straat wordt aan de hand van ANPR-camera’s gehandhaafd. Indien u tijdens deze uren de Stationsstraat inrijdt, zal u een boete ontvangen van 58.00 euro. Dit kan u vermijden door binnen de drie werkdagen na de overtreding een regularisatie aan te vragen via de website.

Waar laden en lossen?

Om hinder voor voetgangers en naburige handelaars te vermijden, gebeurt het laden en lossen bij voorkeur op de daarvoor voorziene laad- en losstroken. Zijn de nabijgelegen stroken toch ingenomen of liggen deze voor uitzonderlijk zware leveringen té ver verwijderd van het winkelpand, dan kan uw voertuig ook tijdelijk elders in de voetgangerszone geplaatst worden, op voorwaarde dat een minimum doorgang van 3 meter gewaarborgd blijft uit veiligheidsoverweging.

 

Info voor de handelaar

Toegang tot de Stationsstraat

Om toegang te krijgen tot de Stationsstraat tussen 11.30 uur en 18.30 uur heeft u een geldige doorrijvergunning nodig. Deze kan u aanvragen via de website van de Stad.

U heeft ook een doorgangskaart nodig voor de voetgangerszone Stationsstraat. De doorgangskaart geldt slechts voor de aangegeven voetgangerszone en moet aan de binnenkant van de voorruit van het voertuig aangebracht worden. Indien u deze niet zichtbaar in uw voertuig heeft liggen, kan u alsnog geverbaliseerd worden door de politie.

Indien u via de Dr. Verdurmenstraat toegang wil krijgen tot de Stationsstraat dient u een badge aan te vragen zodat de paaltjes automatisch naar beneden gaan wanneer uw voertuig het paaltje nadert.

Badges of doorgangskaarten kan u verkrijgen door een aanvraag te doen via mail naar mobiliteit@sint-niklaas.be

 

 

Autovrije Stationsstraat

Winkelparkeren

30 minuten gratis parkeren met parkeerschijf

Op verschillende locaties in de stad kunnen je klanten gebruik maken van shop&go parkings. Hier mogen ze 30 minuten gratis parkeren met een parkeerschijf. Dit type van parkeren is ideaal voor de klant die een snelle boodschap wil doen.

Wil je een een shop&go parkeerstrook aanvragen voor je zaak?

Neem dan contact op met het team mobiliteit via mobiliteit@sint-niklaas.be . Zij bekijken welke opties er al dan niet zijn voor jouw specifieke situatie.  

Winkelparkeren
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer