Parkeren

Parkeren in Sint-Niklaas is eenvoudig, snel en betaalbaar. Ontdek hier de parkeerregimes.

Centrumparkings

De stadskern is omringd door 7 centrumparkings, die samen garant staan voor maar liefst 1.675 parkeerplaatsen. Alle info over parkeerroutes en parkeertarieven vind je hier.

Centrumparkings

Parkeerabonnementen

Een aantal abonnementen kan je online aanvragen.

Parkeren

Parking betalen via sms of app (4411)

 

Wij maken het onze ondernemers en bezoekers graag zo eenvoudig mogelijk. Je parkeersessie betalen kan heel snel en eenvoudig via sms of app. Geen gedoe met parkeerticketjes en je betaalt bovendien enkel de tijd die je écht nodig hebt. Meer info over parking betalen via sms of app vind je hier.

SMS en APP parkeren

Flyer SMS en App parkeren

30 minuten gratis winkelparkeren

Op verschillende locaties in de stad kunnen je klanten 30 minuten gratis parkeren met een parkeerschijf. Dit type van parkeren is ideaal voor de klant die een snelle boodschap wil doen. Wil je een een winkelparkeerstrook aanvragen voor je zaak ? Neem dan contact op met het team mobiliteit via mobiliteit@sint-niklaas.be . Zij bekijken welke opties er al dan niet zijn voor jouw specifieke situatie.  

Winkelparkeren

Brochure parkeren in Sint-Niklaas

Gratis parkeren met je Oh-kaart

Wie spaart met de Oh-kaart kan de gespaarde Oh-punten inruilen voor parkeertijd.  Vandaag kunnen klanten 5 Oh-punten omruilen voor een gratis parkeerticket met waarde van 1.30 EUR voor de parking Grote Markt of 1 EUR voor de parking Stationsstraat. Deze parkeertickets aanvragen als handelaar kan eenvoudigweg door een e-mail te sturen naar centrummanagement@sint-niklaas.be met vermelding van de naam van je zaak en de gewenst parkeertickets. Maximum 25 tickets per keer. Afhalen kan binnen de 48 uur aan de mobiliteitswinkel, beneden in het stadhuis.

Parkeren met de oh-kaart

Parkeertickets leden centrummanagement

Ben je lid van het centrummanagement ? Dan kan je parkeertickets voor de parking Grote Markt en parking Stationsstraat bestellen aan een tarief tot 60% korting.

Tarieven parkeertickets op jaarbasis voor leden van Centrummanagement Sint-Niklaas vzw

                                                                          Parking Stationsstraat             Parking Grote Markt

  • van 0 tot 300 tickets                                        0,40 EUR/stuk                      0,55 EUR/stuk
  • van 301 tot 600 tickets                                    0,50 EUR/stuk                      0,65 EUR/stuk
  • van 601 tot 900 tickets                                    0,60 EUR/stuk                      0,80 EUR/stuk
  • vanaf 901 tickets                                              0,70 EUR/stuk                     0,90 EUR/stuk

Bestel je parkeertickets via centrummanagement@sint-niklaas.be. De tickets liggen klaar binnen de 48 uur aan de balie van de mobiliteitswinkel. De factuur wordt rechtstreeks naar jullie opgestuurd kort nadien.

Parking Grote Markt

Autoverkeer Stationsstraat

In de Stationsstraat gelden specifieke regels voor autoverkeer. De Stationsstraat is een voetgangerszone. Laden en lossen kan na 18.30 uur en voor 11.30 uur. Doorgaand verkeer of parkeren is op geen enkel moment toegelaten. Plaatselijke handelaars kunnen een badge aanvragen.  Lees er meer over in onderstaande folder.

Richtlijnen autoverkeer Stationsstraat

Autovrije Stationsstraat

Parkeer wijzer 2018

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer