Parkeren

Parkeren in Sint-Niklaas is eenvoudig, snel en betaalbaar. Ontdek hier de parkeerregimes.

Parkeren in de stadskern

De Sint-Niklase stadskern is omringd door 3 randparkings, 8 centrumparkings en tal van buurt- en shop&go parkings. Alle informatie over de parkeerroutes en -tarieven vind hier.

Kaart parkeerbeleid Sint-Niklaas

Download het kaartje hieronder en verdeel dit snel en gemakkelijk aan jouw klanten. Zo kan jij ze gemakkelijk wegwijs maken naar de dichtstbijzijnde rand- en centrumparkings bij jouw handel- of horecazaak.

Parkeerabonnementen

De stad biedt een waaier aan parkeerabonnementen aan en die kan je allemaal online aanvragen.

Parkeren

Parking betalen via 4411 (sms of app)

Wij maken het onze ondernemers en bezoekers graag zo eenvoudig mogelijk. Je parkeersessie betalen kan heel snel en eenvoudig via sms of app. Geen gedoe met parkeerticketjes en je betaalt bovendien enkel de tijd die je écht nodig hebt. Meer info over parking betalen via de klassieke parkeerautomaat, sms, de app of het internet vind je hier.

SMS en APP parkeren

Flyer SMS en App parkeren

Winkelparkeren

30 minuten gratis parkeren met parkeerschijf

Op verschillende locaties in de stad kunnen je klanten gebruik maken van shop&go parkings. Hier mogen ze 30 minuten gratis parkeren met een parkeerschijf. Dit type van parkeren is ideaal voor de klant die een snelle boodschap wil doen.

Wil je een een shop&go parkeerstrook aanvragen voor je zaak?

Neem dan contact op met het team mobiliteit via mobiliteit@sint-niklaas.be . Zij bekijken welke opties er al dan niet zijn voor jouw specifieke situatie.  

Winkelparkeren

Brochure parkeren in Sint-Niklaas

Parkeertickets kernwinkelgebied

Is jouw onderneming gevestigd in het kernwinkelgebied van Sint-Niklaas? Dan kan je voordelig parkeertickets aankopen met 30% korting voor jouw klanten. Deze parkeertickets zijn waardebonnen geldig voor 1 uur parkeren op de parking Grote Markt en parking Stationsstraat.

De kostprijs bedraagt € 0,90 per parkeerticket. Het minimumvolume van een bestelling bedraagt 250 parkeertickets. Elke onderneming in het kernwinkelgebied van Sint-Niklaas kan maximaal 1.000 parkeertickets per jaar aan deze voordeelprijs aankopen.

Hoe parkeertickets bestellen?

  1. Neem contact op met OPC Sint-Niklaas en plaats je bestelling van minimum 250 parkeertickets.
    Contact opnemen met OPC Sint-Niklaas kan via:
    • Telefoon: +32 3 361 78 40
    • Ter plaatse: Parkeerwinkel - Hendrik Heymanplein 108, 9100 Sint-Niklaas
  2. Haal je parkeertickets op in de Parkeerwinkel, gelegen op Hendrik Heymanplein 108.
  3. Factuur zal rechtstreeks naar jouw zaak gestuurd worden.
Parking Grote Markt

Autoverkeer Stationsstraat

In de Stationsstraat gelden specifieke regels voor autoverkeer. De Stationsstraat is een voetgangerszone. Laden en lossen kan na 18.30 uur en voor 11.30 uur. Doorgaand verkeer of parkeren is op geen enkel moment toegelaten. Plaatselijke handelaars kunnen een badge aanvragen.  Lees er meer over in onderstaande folder.

Richtlijnen autoverkeer Stationsstraat

Autovrije Stationsstraat

Parkeer wijzer 2018

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer