Met de wagen

Meer dan 70% van de stadskernbezoekers komt met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Maar ook de wagen blijft welkom.

Wie met de wagen naar Sint-Niklaas komt, kan onze stad bereiken via de grote invalswegen E17, N16 of N41. Gelukkig kampt Sint-Niklaas niet met de verkeersproblemen van een echte grootstad. In de luwte tussen de grootsteden Brussel, Gent en Antwerpen, ver weg van de megafiles, is Sint-Niklaas een verademing op het vlak van mobiliteit. En daar profiteren zowel jullie als ondernemers, als jullie klanten van.

Waar zet de stad Sint-Niklaas op in met de wagen?

 • Wijkcirculatieplan
  Rondom de stad ligt een rondweg voor het doorgaand verkeer. Zo houden we de wijken in de stadskern leefbaar en veilig, en voorzien we een vlotte toegang tot de stadskern.
 • Hinder bij werken
  Een stad is voortdurend in beweging. Hierdoor is het openbaar domein op bepaalde plaatsen toe aan vernieuwing of herstelling. Helaas brengen werken vaak hinder met zich mee.
 • Parkeren
  In Sint-Niklaas is het snel, eenvoudig en betaalbaar parkeren. De stadskern is uitgerust met 3 randparkings, 8 centrumparkings en tal van buurt- en shop&go parkings.
 • Autodelen
  Een eigen auto neemt een enorme hap uit je budget. Door aan autodelen te doen, kan je deze kost sterk reduceren.
 • Laadpunten elektrische wagens
  In samenwerking met distributiebeheerder Fluvius wordt in Sint-Niklaas een basisnetwerk voor publiek elektrisch laden uitgerold.
Met de wagen
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer