Bouw mee aan het 'Plein van de toekomst'

Midden in het stadshart van Sint Niklaas bevindt het gezellige Sint-Nicolaasplein zich in een unieke situatie. Het plein staat voor een grote verandering. Vier horecapanden komen vrij, wat de opportuniteit biedt om het plein opnieuw volledig in te vullen. Dit schept grote opportuniteiten voor gepassioneerde horecaondernemers om het plein weer te laten bruisen. Starten als pop-up of onmiddellijk een vaste uitbating? Het levendige plein heeft voor elk type uitbater een geschikte formule. Een niet te missen kans!

Voor de vier vrijgekomen panden gaan we op zoek naar zaken met een persoonlijkheid en tof concept, die mee het fundament willen leggen voor de nieuwe culinaire wind door de stad. En om nog een extra duwtje in de rug te geven, voorziet de stad een optimale ondersteuning voor de uitbaters. Dit is de uitgelezen kans om jouw horecatalent te delen met heel Sint-Niklaas en omstreken!

Begint jouw ondernemersbloed al sneller te stromen?

Salsa op het Sint-Nicolaasplein

Sint-Niklaas is één van de sterkst groeiende regio’s in Vlaanderen. De stad investeert de komende jaren intensief in het verbreden van haar aanbod, zowel qua cultuur, de ontwikkeling van sfeergebieden, evenementen, horeca en winkels en dit met maximale ondersteuning om nieuwe en bestaand ondernemers zich thuis te laten voelen. Het stadsontwikkelingsproject van de Grote Markt zal de komende jaren de binnenstad een metamorfose geven en een nieuwe dynamiek teweeg brengen. 

Op vlak van horeca werkt de stad naar een overkoepelend DNA met verschillende sfeergebieden waar horeca extra ruimte en ondersteuning krijgt. Dit gaat bijvoorbeeld over de ruimte die men krijgt om terrassen te zetten, tot het opladen van de publieke ruimte om extra beleving toe te laten. Zo wil de stad bouwen aan een kwalitatief en divers aanbod aan restaurants, cafés en uitgaansmogelijkheden. De herinvulling van het Sint-Nicolaasplein is de eerste stap in deze langetermijnvisie. 

Cipierage

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen horecazaak in de Cipierage of ben je toe aan uitbreiding? Tot en met zondag 12 februari is het mogelijk om jouw horecaconcept en uitbatingsplan voor de Cipierage door te sturen. Mis deze once-in-a-lifetime kans niet én bouw mee met ons aan het plein van de toekomst!

 
[De tekst loopt verder onder de afbeelding]
Zomer op het Sint-Nicolaasplein

De panden

In totaal zijn er 4 panden op zoek naar een nieuwe uitbater, elk met hun eigen kenmerken en randvoorwaarden. Ontdek hieronder wat elk pand te bieden heeft:

Eventplein

Door zijn centrale locatie en pittoreske setting is het Sint-Nicolaasplein de ideale plek voor een bruisende horecazaak. Maar er is meer! Gedurende de hele lente en zomer wordt het plein namelijk omgetoverd tot gezellig speelplein én feestelijk eventplein.

Tijdens ‘Zomer op het plein’ organiseert de stad er wekelijks concerten, dansinitiaties en dj-sets. Een feest voor jong én oud dus, waar de horeca gretig van kan meegenieten. Door een slimme indeling van de terrassen, speelzone voor kinderen, centrale plaats voor het podium en een sfeervolle verlichting en aankleding investeert de stad elke zomer maximaal in het Sint-Nicolaasplein. Een mooi extraatje dus voor de nieuwe horeca-uitbaters.

Benieuwd hoe het er de vorige editie aan toeging? Ontdek hier de programmatie van afgelopen zomer.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer